ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Τι είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση;

Ενδοδαπέδια θέρμανση λέμε ότι έχουμε όταν θερμό νερό σε χαμηλή θερμοκρασία διαρρέει ένα σύστημα μονωμένων σωλήνων στο δάπεδο, θερμαίνει το θερμομπετόν που τους καλύπτει και ακτινοβολεί θερμαίνοντας τον χώρο από κάτω προς τα πάνω. Χωρίς παρουσία θερμαντικών σωμάτων, το δάπεδο που λειτουργεί σαν πομπός θερμότητας αδιάλειπτης λειτουργίας, επιτυγχάνει τη συνθήκη “ζεστά πόδια – κρύο κεφάλι” και ομοιόμορφη κατανομή σε όλη την επιφάνεια του χώρου.
Η ιδέα της λειτουργίας ενδοδαπέδιου θέρμανσης δεν είναι καινούρια. Από τη μινωική εποχή κιόλας, ζεστό νερό σε σωλήνες κάτω από το δάπεδο των βασιλικών δωματίων ζέσταινε τους χώρους. Στους κλασσικούς χρόνους Έλληνες και Ρωμαίοι απολάμβαναν ζεστό μπάνιο σε δημόσια λουτρά. Τα Υπόκαυστα των Ρωμαίων, υπόγειοι χώροι στα λουτρά οπού άναβε η εστία, τροφοδοτούσαν τους χώρους με θερμό αέρα μέσω αγωγών.

Στις αρχές του 20ου αιώνα έγιναν προσπάθειες για την επαναφορά του συστήματος της θέρμανσης δαπέδου, χωρίς επιτυχία, λόγω της διάβρωσης στους μεταλλικούς σωλήνες που χρησιμοποιούνταν. Η εξέλιξη στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα έρχεται με την ανάπτυξη της βιομηχανίας των πλαστικών σωλήνων και των μονωτικών υλικών.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η πρόοδος της τεχνολογίας στην θέρμανση δαπέδου έχει εξαλείψει προβλήματα του παρελθόντος, παράγοντας ένα σύγχρονο, ευέλικτο και οικονομικό τρόπο θέρμανσης με πολλά πλεονεκτήματα που καλύπτει τις ανάγκες, κατοικιών, δημόσιων κτιρίων, επαγγελματικών χώρων, ξενοδοχείων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων και άλλων εφαρμογών.

Επιλέγοντας ενδοδαπεδια θέρμανση
Η θερμοκρασιακή άνεση ενός κτιρίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή και υγιεινή διαβίωση μέσα σε αυτό. Έπειτα από μακροχρόνια εμπειρία στα συστήματα δαπέδου η dapedotherm μπορεί να προτείνει ενδοδαπέδια συστήματα που προσφέρουν αυτό το αποτέλεσμα καλύπτοντας τις ανάγκες για τη θέρμανση ή τον δροσισμό κάθε σύγχρονης κτιριακής μονάδας.

Υψηλή ποιότητα διαβίωσης

Αίσθηση άνεσης
Ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων
Απόλυτη Θερμοκρασιακή Ρύθμιση
Η θέρμανση δαπέδου προσφέρει ομοιόμορφη, ευχάριστη, υγιεινή κατανομή θερμοκρασίας. Ζεστά πατώματα που εκπέμπουν θερμότητα σε ολόκληρο το χώρο και όχι μεμονωμένα σημεία, χαρίζουν αίσθηση άνετης καθαρής ατμοσφαίρας. Η μέση θερμοκρασία των δαπέδων κυμαίνεται μεταξύ 25°C και 28°C χωρίς να καίει το δάπεδο και χωρίς να έχει βλαβερές συνέπειες για την υγεία(κυκλοφορικό,φλεβίτιδα).

Αντιθέτως, η ακτινοβολούμενη θερμότητα αποτρέπει μεταφορά μικροβίων ή οσμών και δημιουργία ρευμάτων ή ξηρότητας του αέρα. Υψηλή αισθητική – ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων. Απαλλάσσει το κτίριο από τα θερμαντικά σώματα που αποχρωματίζουν τα τοιχώματα, αποκτάμε χρηστικούς χώρους για επιλογή επίπλων. Υπάρχει ελευθεριά στην επιλογή του υλικού του δαπέδου(πλακάκι, ξύλο, μάρμαρο, συνθετικό).

Παρέχει δυνατότητα θερμοκρασιακής αυτονομίας σε κάθε δωμάτιο και εύκολης ρύθμισης λειτουργιών.

Οικονομία

Αποδοτικότερη και διαρκέστερη λειτουργία
Συνδυασμός οποιασδήποτε πηγής ενέργειας
Η ενδοδαπέδια θέρμανση συντελεί στην εξοικονόμηση ενέργειας. Λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες με συνέπεια την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Έχει μηδενικό κόστος συντήρησης και μεγάλο χρόνο ζωής της πηγής παροχής θερμότητας. Το κόστος λειτουργίας της ενδοδαπέδιας αποδεικνύεται εξαιρετικά χαμηλό. Συνεργάζεται με ήπιες πήγες ενέργειας.

Στην ενδοδαπέδια θέρμανση μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες πηγές ενέργειας, εκτός του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου, όπως αντλίες θερμότητος, θερμοσυσσωρευτές, ηλιακά και γεωθερμικά συστήματα ή άλλων συνδυαστικών αυτοματισμών προσφέροντας επιπλέον αποδοτικότητα και οικονομία.

Αξιοπιστία

Υλικά με πιστοποιητικά και μακρόχρονες εγγυήσεις αντοχής και καλής λειτουργίας
Σύγχρονος και ευέλικτος τρόπος εγκατάστασης
Ηχομόνωση και θερμομόνωση
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην ενδοδαπέδια θέρμανση κατασκευάζονται με αυστηρές προδιαγραφές παραγωγής για απεριόριστη διάρκεια ζωής. Οι χρησιμοποιούμενοι σωλήνες συνοδεύονται από εγγυήσεις μεγαλύτερες των 10 ετών, ενώ σε περιπτώσεις βλάβης δίνεται αποζημίωση.

Σύγχρονα συστήματα διάστρωσης για εύκολη, ασφαλή εγκατάσταση σε κάθε χώρο με εγγύηση καλής λειτουργίας και ανθεκτικότητας. Το υπάρχον ενδοδαπέδιο σύστημα είναι ηχομονωμένο, ενώ με προσθήκη κατάλληλου μηχανισμού μπορεί να εξασφαλίσει ευχάριστες συνθήκες δροσισμού στο χώρο.

Εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και κυκλοφορήστε ελεύθερα σε κάθε είδους χώρο : εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, μόνιμη κατοικία και επαγγελματική στέγη, εκθέσεις ή χώρους μεγάλου ύψους

Η dapedotherm με το καταρτισμένο συνεργείο της ,το σύγχρονο εξοπλισμό μηχανημάτων και υλικών, μπορεί να προτείνει γρήγορα και οικονομικά το αποδοτικότερο ενδοδαπέδιο σύστημα που θα σας χαρίσει αίσθηση θαλπωρής και τον απόλυτο ρυθμιστικό έλεγχο που ζητάτε.